Zaznívání
Ze starobylých plání severských
jež vítr týrá písní pozemských
A kudy nikdy nikdo nechodí
Zastrašen věcmi, co zde vévodí
přicházím
Z lásky k netvoru jsem potrestána
Se znamením zrady jak bílá vrána
S chodidly v prachu krví zbroceném
A hlavu ve snu mlhou zastřeném
přicházím
S myšlenkou zničit dobro a zemřít s ním
brodím se bažinami a tajně sním
o nocích kdy jsem věčně milovala
a o dnech kdy jsem se všeho vzdala
V srdci s kůlem ze dřeva dubového
skrz lesy cestičkou prokletého
přicházím
Ledová bouře bičuje trávu
A nebe sesílá dešťovou lávu
Na vlasy zplihlé ránami času
Na oči zjihlé přes krutou krásu
Dávkami ledu a mokrého bahna
Vstříct konci světa do nového rána
přicházím
Utíkej daleko, přykryj si uši
Nemůžeš zachránit svou čistou duši
Mým pláčem bezelstným umlčím smích
Jen hrůzu nakreslím do očí tvých
Řekami slz kde krok útes mine
Stržena chladnými proudy tu hyne
Kdo myslí, že jsem to já, strašně se mýlí
A každý to ochutná za malou chvíli
Přicházím
Co kdysi jsem bývala dávno je ztraceno
Neshodím z beder svých děsivé břemeno
Nekonečný zvuk větru ničí mou kůži
V sevřené dlani svírám trnovou růži
Sladký rým smrti mi pohrává na rtech
A chuť soli leptá mé obrázky na zdech
Přicházím
Komentáře (0)