Pláč skály
Někdy jsem skalní pláč
větrem pouště tichem splétaný
jindy koruna stromu česaná proudem řek
když ohlá až k zemi nastaví svou tvář
Dnes jsem větrem, co zvíří měsíčníí prach
hnaný touhou zanechat stopy
v bláznivých odlescích záře dvou
znamení ptáků ve skalách
Jindy zřím plameny jezdců
bloudících v smutku mezi stromy
na chvíli složí hlavu pod mými korunami
a kráčí dál s tváří mudrců
Jsem jenom strom či skála
jež léčí bolest stínem
chladem i teplem duším poutníků
netuší, že jsem voda živá
myslí, že jsem jen víla
a zase pojdou o kus dál
abych navěky zůstala tu sama
jako ta skála větrem rozervaná
...lesní král....
Přečteno 374x
Tipy 4
Poslední tipující: Anjesis, WAYWARD
Komentáře (4)
Komentujících (4)