Dnes padal déšť a byl jak řeka
co teče z nebe na zemi
a každá kapka ostrá včelka
smývala smutek s tváře mi
Dál padal déšť a byl jak řeka
co slabé spláchne do moře
Tak nevěš hlavu moře čeká
v něm rozplyneš se v pokoře.
Však padal déšť a byl jak řeka
co pramen svůj má ve hvězdách
a kdybych měla srdce reka
tak šla bych hledat hvězdný prach
A padal déšť a byl jak řeka
kterou se dá k těm hvězdám plout
Až nadzvedne se mraků deka
ve hvězdách najdu si svůj kout.