Zas letí vzpomínka
pár kroků od domu
na malý plácek
kde přijdeš hned -
tam letí vzpomínka
tam byl můj svět.
S kolotoče píseň
co stále dokola
do domků do oken
k sluchu co šli kolem
řinčela třeštila
i s dětským jásotem
všude se vecpala
slyším ji dnes.
Vzpomínám na ten čas
na veselé kolotoče
co bylo tam krás
a zatoužím zas
ze sedátka řetízkáče
vidět ten světa jas
co od dětství září
v každém z nás.