O noci
Anotace: O noci, jedné z těch několika, které mě objímají kolem ramen, protože tu nejsi...
Orion na nebi připomíná
jak těžko se na tebe,
za nocí palčivých,
jak těžko se na lásku zapomíná.
V inkoustovém kabátku oděna,
jak černá dáma
z noblesních kruhů,
mezi bezdomovci spatřena.
Je smutná, z tváří ji slzy kanou,
smíš přání si přát,
této noci pro jednou,
pro jednu chvíli uplakanou.
Dvě oči slepé láskou napořád
nevidí jak svět se stále točí
prý pro lidi a šťastné návraty
pro nic jej můžeš milovat.
Orion se zády otočil
prý nemá chuť
se bavit o bezvýznamných věcech
když ale hlavu zved, pochopil...
Komentáře (0)