Kapitán
Bez hrází a bez břehů
Loďka mořem pluje
Kapitán už nemůže
.. a desátá bije
Skrápí slzy slané moře,
Kapka navíc nevadí
Co dělat, když s životem přesvědčení neladí?
Smutné oči v protisměru,
Slzy smutně stékají
Sem tam jiskra na dobití…
Vášeň lidé trhají
Zničená v rozkoši šelem
Ve snech, kterými žiju –
Ve snech,
Ve kterých jsem jiná,
Fetuji, líbám a piju…
Ve snech, kdy se potácím z objetí do objetí,
Všichni se tam mají rádi a mám kupu dětí…
Ve snech, kdy jsou lidé vlídní –
Každý je sám za sebe,
Pomohou si bez váhání,
Nic nikoho nezebe,
Nejsou zde žádná omezení,
Žárlivost a majetek,
Lidé se zkušenostmi mění
A zmizel hloupý dobytek..
V tomto světě nezabloudíš,
Neskrýváš vášeň pod stěrkou
A svoje srdce rozsvícené nezakrýváš utěrkou.
Jsi volný … Svítíš jako slunce,
A nepolykáš slova zloby,
Nestydíš se, nebojíš,
Jak je výdobytkem doby..
Nezíráš jen se smutkem,
Neoháníš se přetvářkou
A nesnažíš se zaujmout
Domácí chutnou zavářkou.
Jsi sám, svobodný bez mantinelů
A zadaný jen citům svým –
Jen zpíváš si a zkoušíš,
Kam ti sedne který rým.
Buď sám sobě kapitánem –
A jeď klidně proti všem,
Když cíl máš a vůli v dobru,
Kus svého snu každý si vem…
Přečteno 346x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
Komentáře (1)
Komentujících (1)