Na dně motýlích hnízd
Pravda se ukrývá na dně motýlích hnízd
A prachem z křídel si pudruje svou pravou tvář
Výpravy do světa lidí znamená do knihy jízd
Tu vydává potají ukrytou pod názvem Snář
Život ji lustruje řádky neznaje klíč
Stránkami bloumá a pláče že neumí číst
Slzy mu rozpustí inkoust a kouzlo je pryč
Suchý mu zpravidla zbude jen poslední list
Ten zachoval prázdný a sám bude jej psát
O hledání pravdy tak napíše zas další báj
Pak lomí rukama, co všechno mohl už znát
Nakonec popíše svět, i když mohl mít Ráj.
Přečteno 248x
Tipy 3
Poslední tipující: jvacl, Liška76, fialová
Komentáře (1)
Komentujících (1)