Kdo jsi?
Kdo jsi?
Na vždy jen tiše třást se, stále se tě bát,
slzy své skrývat, či raději vůbec neplakat.
O smích už přišla jsem, a možná napořád,
proč se ti nevzepřu už v touze odmlouvat?
Možná, že kvůli tobě ztratila jsem cit,
že tolikrát jsem chtěla život ukončit.
A že jsem klidila se, když jsi přišla vždy,
a taky zatratila svoje dětské sny.
Já vím, že pro tebe jsem byla pouhé nic,
jen odpad z lůna tvého, a dál už nic víc.
Nevím, čím ublížila jsem ti vlastně tak,
přes tvoje slova přece musel jet vždy vlak.
Tak čím jsem ublížila vzletným citům tvým?
A proč ti na rovinu vše říct neumím?
Já jsem jen volný pád a nejsem žádný let,
snad proto nikdy nepatřil mi tvůj svět. . .
Že jsi má matka, to já přece vím,
teď mi však pověz, jak se vyrovnat mám s tím?
Já vážně nevím, kdo jsi, nebo, co jsi zač,
nikdy jsi nezkusila utišit můj pláč,
jen řev a výhružky a bití a můj strach,
a mě to mrzí, ač ta léta jsou už v prach.
A já teď stále nevím, jak tě vnímat mám,
. . . a ty se divíš, proč tě zrovna nehledám. . . .
Přečteno 269x
Tipy 7
Poslední tipující: Liška76, seh, labuť, Charibeja
Komentáře (4)
Komentujících (4)