Z pohádek
Anotace: V šerém večeru za svitu 60 wattové žárovky vznikla tato beznadějně-nadějná báseň...
Tisíce kominíků
světem kráčí
Jen troška, prosím, stačí
Nepomůžete mi?
Ani jediný?
Trojice sudiček,
jedna z hněvu
přeruší dvojího blahozpěvu
Názor většiny!
Platí soud jediný!
Dědeček hříbeček
v šelestu ticha
těžce už dýchá
...a v trávě zelený
nezůstal jediný...
Tři oříšky
v milionu hledám,
louskáček Popelčin nemám
Kéž by byl kouzelný
alespoň jediný
Stránka za stránkou
v plameni mizí,
za mne nerozhodne nikdo cizí.
Komentáře (5)
Komentujících (5)