* * * * * * * * *
Bývaly doby, že jsem šla spát nerada,
ale je pravda, že to bylo zamlada,
mohlo se ještě spousta práce zdolat
šít, uklidit, nebo přízi smotat.
- - - - - - - - -
To byly časy plné elánu
a práce měla svou slavobránu,
do ní se rázně a veselo vstoupilo
na odpočinek pomyšlení nebylo.
- - - - - - - - - -
Dnes po těch létech je to jiná,
spánek hned večer si hledám,
je to snad tím, že jsem líná
a zájemj jiný již nemám?
- - - - - - - - - -
Myšlenky zbytečné se vyrojí,
jedna jde za druhou a je jich moc,
příjdou a odejdou a zas se vracejí,
zaženou spánek daleko přes půlnoc.
- - - - - - - - - -
A noci ubývá, já už to znám,
ráno o čtvrté spánku se dočkám.
* * * * * * * * *
Se spánkem si netykám, na bdění si přivykám
né že bych nechtěl spát, nende to a prášky nechci lopykat
03.12.2011 12:00:01 | Kars
Já jsem spíš, jako sova, spát jdu pozdě, usnu hned a ráno bych si nejraději protáh do oběda.
Napsala jsi, Maruško, pěkné životní moudro.
J.
17.11.2011 09:35:58 | j.c.
Máš pravdu i já se ve Tvé básni našla... sice usnu, jako Růženka, ale ve čtyři jsem vzhůru, naskočí myšlenky a je to...
15.11.2011 06:56:59 | labuť
Maruško , tak ta se ti moc podařila . Nevím , ale já také už pomalu začínám spát na půl oka .
Opatruj se . Jirka
14.11.2011 07:36:58 | kavec
Než čtvrtá uloží s.e.n do peřinky noci..napíše zas krásnou báseń..to je lišky pocit.O lenosti ani zmínku..to je dnešní dobou není času na vteřinku na kratinkou pouhou:)
Moc hezká..
14.11.2011 06:39:19 | Liška76