Zas osud přecvak´ výhybku!
A aniž by se ptal
mě poslal někam dál
zvenčí mi zamával
poslal pár vzdušných polibků
s úsměvem číslo: klid…
Tak jedu do neznáma…
Smutná i v napětí
Šourám se, neletím
Jedenáct z deseti
tip, že zas budu sama
si z růží hábit šít…
Pichlavý samet od šípku
se rudě vybarvil
a peřej horka žil
do plodů ztělesnil
kdo pro souplodí kolíbku
nažek chtěl nedosnít…
Zas osud přecvak´ výhybku
Svraskalých růží jemnocit!
výhybka neznamená vyhýbat se, spíš jen na chvíli odklonit se...
04.09.2024 20:56:55 | enigman
velká pravda - i na ně musí přijít čas :)
díky za všechny ty postřehy, slova a i chuť mi cokoli sdělit
05.09.2024 08:28:21 | šuměnka
Život jsou občas výhybky
na slepé koleje,
na něž vjíždíme za chybky,
když strach nás obleje
či přilepí se na dlaň pech
a nelze štěstím smýt
či touha skončí v tenatech…,
…pak hořkne i chuť žít.
18.11.2011 15:11:41 | Špáďa