Jdu tmavou nocí,
nejsou tu mloci,
ale žáby.
Jednu žábu chytnu,
chci ji od přejetí zachránit.
Do myšlenek vlítnu:
Co ji v prince proměnit?
Políbím žábu,
dám ji zas na trávu.
Co jsem to za bábu?
A kde mám tu slávu?
Roztrhám korunku princezny,
pohádky vymažu z hlavy.
Mohl by se někdy v životě
snad objevit drak stohlavý?