Provinilí
Tam dole u řeky
Čeká náš ruměnec předvěký
Skryt v rukou kralevice
Ve hře na předměstí
Unikly jsme závratím
A vy pánové teď máte strach,
Že Vás zatratím
Ve stínu lampy na náměstí
A Vy, jenž stojíte opodál,
Čekajíc na správnou chvíli,
Začínáte vlastní bál
Skrze zakamuflovanou kratochvíli
Kdo však jsme,
Abychom Vás odsoudily,
Před příchodem,
V němž vlastní vinnou jste zabloudili?
A kdo říká ne,
Když jste tak roztomilí
Ve své vlastní cestě provinilí
Ze stupně dosažených promilí
Na tachometru přehlédnutých lásek?
A kdo říká ano,
Když na tváři vah
Toho, co je dáno,
Objevil se prázdný stínovrah
V roli přítele?
A kdo neříká nic,
Když rozpačitý kralevic
Rozhoduje se zda chce či nechce víc?
A kdo z nás pak tedy říká všechno?
Přečteno 330x
Tipy 6
Poslední tipující: gallatea, Liška76, fuu
Komentáře (2)
Komentujících (2)