Pompeje...
Ze skal padá kamení,
to země se zlobí
pod nohama skála puká
dnes se satan zrodí.
Že neměli k sobě úctu
ani ke zvěři
po okolí tiše sedá k zemi pápěří,
než si na něj lehne popel
ustele si láva,
jenom pár chvil ze života
na zemi si dává.
Než přikryje nicota celé okolí,
jen to žhavá láva všemu dovolí.
Pak už jenom černý dým
a sprška zlatých poslů
zvěstuje ten rychlý konec
nevěřícím oslům.
Slunce k ránu své zlato slzou prolije..
aspoň spaly,netrpěly
staré Pompeje.
Přečteno 361x
Tipy 10
Poslední tipující: Liška76, valerie emilie, hloubavá, Jeněcovevzduchukrásného, zenge, labuť
Komentáře (5)
Komentujících (5)