Rychle a zběsile
Každý by měl hrát svou roli a nebrat
moc vážně, když nutí ho o štěstí žebrat
když není váhy nad nadváhu žebra
jde uprostřed dráhy v protisměru převrat
všichni mi lžete a taky dost možná
že je bible jenom tak na oko zbožná
věřím, že smete strach ze stolu hrozná
víra v beznaděj, ta je naprosto vhodná
bezcitný světe, napij se až do dna
snad poznáš, že v revíru řádí ti škodná
máš na svém kontě již nespočet obětí
povrchní součásti v povrchním podsvětí
nejvíc je naštve, když naděje proletí
nad nimi, otočí se a zas odletí
zásoby všech různých životních prokletí
tenčí se nad lidmi v soucitném objetí
snadnější cíle se zaseknou v souvětí
kde v plné síle zaútočí na děti
veškerá píle je postupně zasvětí
jak zničit poprvé, podruhé, potřetí
přeživší touhy dřív bývaly v přesile
zbývá jich pouhý pár v námořní flotile
nakažen zhoubným a zákeřným bacilem
dočetl návod, pak tři a půl promile
dokončil závod moc rychle a zběsile
měl svaté právo, buď právem, či omylem..
Komentáře (0)