Jsem asi tak divná jako psychopat v penzi
Iluze se mění v odkvetlou růži,
jak krásně páchly,
a dnes mi voní.
Člověk se transformuje,
a jeho imaginární přítel z něj dělá hlupáka.
Žijí spolu,
ruku v ruce.
Dva soutoky splývají v rudou řeku,
který je falešný?
Ode zdi ke zdi zní tlumený šum,
dva hlasy,
dvě duše,
obě tak živé,
a jedna přesto lže.
Nechť ukáže se tvář,
pravdivá či lživá,
hlavně ať je skutečná.
Zmatek.
Kam míří černá a bílá?
Hnědá a modrá?
Žlutá a fialová?
Nechci zámek zániku...
Nechť všichni žijí nasoukáni v jednom těle,
nechť mačkají se a hádají,
hlavně ať žijí...
Okradeny o možnost obejmout,
uloupené sny,
zpronevěřené životy.
Bez schopnosti porozumět...
A porozumění je plamen života,
který hasne a přestává pálit...
Komentáře (0)