Jak dráty co znaj tažní ptáci
znám všechna nádraží
jen jedno se mi odráží
do srdce krajiny
to když se domů vracím
bodaj mi bodliny
a cítím v těle chvění
po časech odloučení
slastné jsou návraty
to světlo pod vraty
vrzání pantů dveří
a zvony do večeří
Jak dráty co znaj tažní ptáci
znám silnic krajnice
města i vesnice
dnem i nocí
řeky v tocích
kopce co dělaj ramena
už nevzpomínám na jména
a barvy rozcestníků
a rákos u rybníků
bude mne vést
pod stejnou oblohu
..cestičkou k domovu
je to nádherný kraj, mám ho ráda. Zrovna minulý týden jsem jela přes ČB, ČK do Frymburku. Ráno už byla pěkná zima, ale nebe azurově modré..hm a ten vzduch..krááása
ST!
22.11.2011 20:44:49 | hašlerka
Dneska jsem tak přemýšlela, proč že na Liter ještě pořád chodím. A pak si čtu tohle a ... :-)
21.11.2011 20:23:29 | ziriant