Óda na kyslík
Krásné tvé dvě vazby
V jednu jsou spjaty
S vodíky dvěma
Vzniká nám tu voda
Šestnáctý v tabulce
S velkým O na cedulce
Hoření nám podpoří
Kdo to přežene - uhoří
A když kyslíky budou tři
Tak se taky rádi bratří
Ozon ten nám vzniká
Hle ho pacholíka
Má rád prvků mnoho
Neříkej mu mátoho
Ahoj pane kyslíku
Ty jeden proutníku
Bez kyslíku nic nežije
Ať žije krásná chemie