Panna
Vášeň spící,
Dívka snící –
Z žáru socha vytesaná,
Mořící se stále znovu
Jako neoraná panna.
Kolem projde, zavoní,
Po špičkách odkráčí stranou-
Ona o tom dlouho sní,
Nyní je ženou a ne pannou.
Bolest skrývá voda živá,
Oči zcela otevřené,
Duše bolí, srdce bolí,
Duševno je utvořené.
Komentáře (0)