Pištec
Na píšťalku z jelení kosti si hudebník píská,
dívek šarm a volný klín by získat chtěl,
raději počítá s tím, že tvrdý kopanec získá,
za hanobu a faleš - přímo do žeber!
On nechtěl pískat, jak kdo si poručí,
on pro sebe vábit dívky si přál,
spálil se podrazem z prolhaných loučí,
teď tráví jej pomluv jed a nenasytný žár.
Myšlenka vábení - to je jen pro lovce,
lovit duše v zátočině citů - to zní jak z hororu,
otřepat potom každý své poklopce,
uzavřít se Smrtí sňatek - po rdousícím moru.
On však mor zázrakem přežil,
i tak zahrál Smrti úpěnlivý tón,
svůj pohled si před kosou střežil,
teď všichni zvědí, že je šampión.
Komentáře (0)