Ars magna
Když Slunce líbám, nejsem tváří
vis a vis k Zemi, foukám mhouře
očima, do něj ať víc září
v nichž vysychá vlah zbylé moře
z plazmatu hvězda vrací vlákna
jež vplétají se do mých vlasů
kéž v hlavě byla by Ars magna
kompjutrů všech do konce časů
aby spočetli kolik lásky
mezi námi je prolíbané
no a té zbylé mezi vlásky
slunečními a mými, vzplane
do výtrysků polibků z vášně
nepopsatelné ani v básních
mé sny nikterak hrůzostrašně
nepůsobí snad v divukrásných
líčeních naší náklonnosti
- vše lidské hoří ve mně sloupem
cožpak nesytím do sytosti
své srdce Sluncem? jež nad globem
laskavě svítí bez ustání
vstříc, Slunce dnem-nocí miluji
z hořících vlasů pot po skráních
stéká mi, countdown snům čísluji
Přečteno 247x
Tipy 4
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Liška76, borůfkovej shit.
Komentáře (1)
Komentujících (1)