Budoucnost
Chtěla bych vidět budoucnost,
vidět, jak kdo z nás dopadne.
Kdo cestou k slávě ztratí ctnost
a kdo v hlučné davy zapadne?
Kdo bude mít to, co vždy chtěl?
Kdo bude se snažit lepším být?
Kdo bude mít to, co vždycky měl?
Co budem dělat? Co budem mít?
Tak tohle už někdo rozhodl,
zde- přímo za našimi zády.
S okolním světem to dohodl.
On řekl, že prožijem pády.
Vymyslel budoucnost pro mě,
prý i pro tebe něco sepsal.
Hlavně že neřek mi co mě
za chvíli čeká a co mi seslal.
Do dalších dnů jdu s novým trápením-
co ze mě asi jednou
bude?
Procházím dny se častým vsázením-
co na mě asi zbude?
Komentáře (1)
Komentujících (1)