Balada zpoza vrat
Anotace: Pokus o Villonskou baladu s lehce villonským námětem. Směle komentujte
Žluté slunce v žárovce
osvětluje plakáty
a nabídky trhovce
co prodává za dráty
vykřikuje citáty
jen já stojím za vraty
Pak vidno dva vdovce
s noblesními kabáty
jeden je ve zmijovce
a ten druhý plešatý
nakupujou saláty
jen já stojím za vraty
Tu zas pastýř a ovce
holubice s ptáčaty
pytel otrub a ovse
a kocourek strakatý
pak kozenka s kůzlaty
jen já stojím za vraty
Na vratech nápis pro sobce
"Tak vstup, kdo jsi bohatý"
ať si hoví v pohovce
já zůstanu za vraty
Komentáře (1)
Komentujících (1)