Tma
kolem nás
všude
neslyšíš ani svůj hlas.
Tma
sedíš a cítíš její výkřik
všude
zmizí, v jediný okamžik.
Tma
mrzne a máš strach
všude
po celém těle, tvůj vrah.
Tma
křičíš, nikdo tě neslyší
všude
život jepičí, velikost myší.
Tma
krok za krokem
všude
otočíme se a loučíme se s rokem.
Tma
vřískot a absolutní nicota
všude
jen stín a nekonečná samota.
Tma
prázdnota a zoufalé volání
všude
spěcháš pryč odsud, marné spěchání.
Tma
zoufalý pokus o únik
všude
bojíš se, že přijde tvůj zánik.
Tma
chvíli mlčí a chvíli křičí
všude
cvak a světlo výkřik tmy ničí...