OKNO
Anotace: ...Než se básník nadá, tak už verše píše...
OKNO
Co je okno?
Sklo a rámy,
Uprostřed klička
A tyčka
Se záclonami.
Než půjdu spát a zavřou se mi víčka,
Budu se nachvíli koukat ven,
Přes to sklo,
A uvidím prostou cestičku,
Chabě ozářenou jako sen
Pouliční lampou,
Která vypadá
Jako by byla z pohádky.
A občas někdo projde tím večerem,
Ztratí se pod stromy,
Kde hrst listí nabere
A vyhodí ji nad sebe,
Nad lampu i domy.
A listí padá,
Padá pomalu a tiše,
Než se básník nadá,
Tak už verše píše.
Verše o listech,
Které mají svůj příběh…
Komentáře (0)