Život se skládá
Život se skládá
z maličkostí, z porozumnění, chyb a omylů,
z vodopádu, snů a nautilů,
z legrace se spoustou smíchu,
z piety a smutku v tichu,
z nebe a pekelného hříchu.
Život se skládá
ze starostí a nepochopení,
z lásky a jejího vábení,
ze stromu, hromu a lidského obětí,
z prvních dětských krůčku s našim dojetím.
Život se skládá
z pýchy, pádů a vzestupů,
z laní, pávů a ze supů,
z krajin, kopců a hor,
ze skalisek, vrchů i nor.
Život se skládá ze štěstí a klik nejen u dveří,
z polibků a něhy, když se sešeří,
z díží, sudů a osudů,
ze mě, z tebe a ze studu.
Život se skládá
z vody, krve a opojného vína,
ze slov, co hřejí, když přijde zima,
z peněz, karet a dobrozdání,
z tebe ve mě, když nemáš stání.
Život se skládá
z pokrmů rozličné chuti,
z jednoho těla, když chtíč nás nutí...
Život se skládá...
Komentáře (0)