Hlasitý šepot hvězd
Tenká linka nanesené rtěnky,
červené lávky, která se nekřiví
v úsměvu ani ve zlobě,
otiskla se mi na podrážku boty,
jak mi má Héra líbala nohy,
aniž by cokoliv namítala
vůči tvrdé realitě
dnešní doby.
Hvězdy hlasitě šeptaly,
že jejich matka hvězd
tvrdila, že tvrdý polibek
je zocelení lásky,
a ten, kdož nechce věřit
polibkům, není tvrdé nátury,
jenom je trochu nepřístupnější,
asi jako je heslo vůči cizímu návštěvníkovi.
Hvězdy hlasitě šeptaly,
v hlavě se mi mísily
jejich slova jako
kdybych spustil
na pokyn kněze
šeptanou letargii
kdo dřív pronese
nejvíc slov k uším bohů.
I když bohové
ani hvězdy nemluví,
existence hvězd
je nepopiratelná
stejně jako to, že
na bohy se někteří
dívají skrz prsty
a jiní je svatě milují.
Jejich láska
dokáže přenášet
propasti přes věčnost,
i přesto, že zející díry v zemi
jsou stejně nebezpečné
jako díry v srdci,
protože i my se propadáme…
a jakmile budeme na dně,
šepot hvězd ustane bez hlasitých námitek…
nadobro…bez lesku stříbra…bez tlukotu křídel andělských.
Komentáře (0)