Kamenné slzy
V závalu kamenných slz,
se duši dýchá špatně,
slzy člověka potupně
tlačí (v předklonu) k zemi
a bodavý ostrý nádech
podobný noži v žebrech,
střídá ještě ostřejší výdech světa.
Praotcové také plakali
kamenné slzy,
ale měli pevnou výdrž.
Občas je příval slz
odtrhl od jejich domovů,
nebylo dobré vkročit na scestí osudu,
kde kamení představovalo
připomínku otroctví,
i když člověk je nadosmrti
vlastním otrokem,
kterému se dostane svobody
až když síla a cit opustí lidské tělo...
slzy střídá síla,
sílu střídá sounáležitost
sebrat společnou sílu...
a skutečná podstata těchto
ryze lidských vlastností,
je v lidském labyrintu vědomí
až na úplném konci zašifrovaného území,
někde tam, kde nedohlédne stín,
nezakřičí blesk a nezaútočí nenávist.
Někde tam, v dálavách skutkových podstat,
v myšlenkových šlépějích praotců,
protože oni jako První zakusili
počátky proher, počátky přibývající populace
a konec ledových vztahů mezi nimi
a obrovitými smrtícími kolosy ledových ker.
Kde se jednou zastaví obři,
tam vyroste království,
a království praotců stálo
na kostech pravých obrů dávnověku...
dinosaury se zvoucími
...jejich kamenné slzy byly skutečnými unikáty...
Komentáře (0)