Štěstí hledané, plyšové, moje
Štěstí chodívá v huňatých ponožkách
barvy slunce, co v zimě zapadá moc brzy
To potom člověka bolí a mrzí,
že jeho dům zrovna míjí a míjí
a zkrátka nikdy nepřijde.
A přitom má jenom zalehlé uši
dává moc pozor, co se dnes sluší
a ke štěstí v papučích z měkkého plyše
co chodí kolem, zpravidla tiše,
jsou už dnes někteří dočista hluší.
Přitom se prochází den co den
v ranních tramvajích čísel sudých i lichých
a kouzlí ospalé úsměvy
občas vyplaší stádo srn ze křoví
až je zahlédneme zblízka
a v sobotu ráno i Tobě napoví
co říct
abych byla šťastná
Přečteno 389x
Tipy 6
Poslední tipující: martinaV, mkinka, hanele m., BARBYE
Komentáře (0)