Právo Stvoření
Roztříštila ticho na střepy z ranních mlh,
zašeptala větru, že miluje jeho foukavý balet,
stočila pohled do klubíčka ze stříbrné nitě hvězd,
a poté rozplakala Stvořitele, když mu pověděla,
že jeho dech jí barví tváře do oranžových růží,
které krade ze zahrady Stvoření jistý muž
beze tváře, ale s pošetilou láskou k ní...
Zahrnuje ji podivnými dary přírody,
posledně jí dal náhrdelník z ořechů,
aby mohla lépe louskat jeho slova,
která byla ukryta v darech,
ale když jí před dům postavil alej,
bála se tam chodit, protože slýchala
hlasy a viděla němé tváře,
které byly do stromů vyřezány...
Stvořitel si lámal hlavu s tím,
že muži zlomí vaz - zabije ho,
protože jemu nikdo nebude
lézt do jeho zahrady Stvoření...
Poté si ovšem uvědomil,
že ten muž nemá tvář,
a tak poprosil dívku,
aby promluvila muži do duše...
Když poté muž beze tváře
opět vyhledal dívku,
srazil jej Stvořitel na kolena
a v hříchu beztvářníka probodl
trnem z růže, která mu opět byla ukradena...
...protože to byla růže poslední...
kdo ví, o co by Stvořitel
mohl ještě přijít,
protože o dívku se dělit nechtěl...
...protože byl pyšný na svůj výtvor...
a kdo by se dělil o lásku,
která mu po právu patří,
v právu stvoření.
…tak jako matce patří dcera nebo syn…
neboť on byl pánem lidské hmoty,
a tak jako životy dával, tak i bral...
Přečteno 356x
Tipy 1
Poslední tipující: gallatea
Komentáře (1)
Komentujících (1)