Sněhový andílek
Sněhové vločky
jsou v oblacích doma
když padají, očky
koukají kdo má
teplou dlaň, tvářičky
snem rozehřáté
na hry a na hříčky
dítky střapaté
hledají dětský smích
povětřím letí
tak si je na saních
chytejte děti!
sněhové chmýří
snad roztaje v mžiku
paže - šermíři
v tom hluku a křiku
chtěli by všechny
je pochytat málem
tak se nadechni
a s nebes křišťálem
od hlavy k patám
splynouti můžeš
zasněžen, vatám
v sněhu vykřupeš
podobu andílka
když zády lehneš
do sněhu, vystýlka
pro další mětež
her bude chomáčků
vítaným cílem
z andílka ve vačku
doma ožilém
z pár hrudek ledových
Vánoce slepíš
´andělské´ řekl bych
- k srdíčku nejblíž
Přečteno 310x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Juan Francesco de Faro
Komentáře (1)
Komentujících (1)