světská sláva polní tráva
dnes je zvláštní den
musím jíti ven
podívat se do ulic
prý tam bude lidí víc
prý se cosi u nás stalo
co lidi do ulic hnalo
prý zemřel člověk , který zásluhy o stát má
a to se nemělo prý stát
zemřel člověk - malý velký muž
který pro některé vzorem byl
a druhým často zatopil
zatopil jim pravdou nebo lží ?
to složitá je věc
protože pravda není pro každého stejná přec
rádi mají ho ti co jim cosi dával
a když jim z okna hradu mával
jiní zuby skřípají ,když vzpomenou si
jak majetky mu zpět dávají
já ho také neměl příliž rád
když viděl jsem ho v dlouhých kalhotech stát
a
také mneměl jsem ho rád,
když viděl jsem ho v hospodě U hubatků stát
a
se zloději a vrahy se zde smát
a pivo s nimi pít
a kocovinu potom mít
a
také neměl jsem ho rád
když viděl jsem ho na Letné na podiu stát
když říkal , že nikomu nebude nic brát
říkal nejsme přece jako oni
kteří nám vše sebrali
a ostatním nic nedali
komu dnes však patří Lucerna a další domy ?
majetky si vzali zpět a kouká na to celý svět
celý svět se tomu diví, že po majetku byli tak chtiví
diví se i lidé , kteří klíči cinkali
a k tomu co udělali
by jim už žádné právo nedali
nyní mnoho chudých lidí je
a hodně jich běduje
kam došel tento český stát ?
co špatného muselo se stát ?
já však i přes to chci mu vzdáti čest
protože těžkou tíhu musel životem nést
poznání pravdy kruté
že nelze lásku, pravdu mít
když s vlky musí často výt
když mamon je to co oni mají rádi
a proto jsou z nich kamarádi
a je jedno z které strany každý je
když peníze si do šrajtofle láduje
proto volám jemu patří úcta, čest
že i přes to dovedl náš národ vést
Komentáře (0)