Tma v Duši /zkřížená mračna/
Anotace: TMA...to slovo snad mluví za vše
°
všudypřítomná
na dotek letmá
pokradmu vleklá
průsvitná tma
cpe si do kapes
Slunce i s delfíny
halí pod křídla
hrdliček stíny
rozsévá žihadla
Světlu i světluškám
do peřiny
tíhou černého kabátce
klesají před ní
na kolena mé sny
- ovadlé kostatce
vpíjí se do vlasů
tepe v žilách
klasů pšenic
...a po ní zůstávají
jen bílá pole šachovnic
.
Komentáře (3)
Komentujících (3)