Šarlota
Zemřel v objetí světla němých svící
Brk husí smočen v kalamář
s úsměvem ticha bouře spící
Kostlivce vepsány má v tvář
Chrám mlčí, jak v prosinci zpěvní ptáci
Vítr lká nad střechou měděnou
V prochladlých chodbách se kroky ztrácí
Tvé duté ticho s ozvěnou
Mráz obléká do krajek vitráže noci
Odcházíš plaše bez jména
Růž v bezkrevných rtech zažehl genia loci
Srdce pečeť rozlomena
Vzkaz psaný ve spěchu krůpějí karmínu
Román na polibek zkrácen
S výkřikem procitá do vůní jasmínu
Životu mrtvý navrácen
S dechem z olova vrávorá arkýřem
Zlodějka nitky kol prstů omotá
„Šarloto“, šeptá, kdo býval dřív rytířem
„Vzalas mi smrt, však nedala života“
Přečteno 302x
Tipy 4
Poslední tipující: Radhuza, Alizarin
Komentáře (0)