Peřina s letadýlky
Sedmiletý chlapec ve světě hraček
schovává pod polštář karamelky potají.
Kolem postýlky mu jezdí vláček
a pod ní má pár červených tramvají.
Chce být průvodčím ten malý snílek,
stejně jako děda od babičky.
Pod jeho peřinou s nákresy letadýlek
si ale hrává s autíčky.
Všechny jsou schované u něj v pokojíčku,
to nejhezčí hned vedle nástěnky.
V sedm pak slyšívá znělku z Večerníčku
o očích Makový panenky.
Teď nebaví se s kluky o kartičkách
a ani nemá vláček u postýlky.
Nesleduje večer příběhy o lasičkách
a taky si nehraje s letadýlky.
V pokoji se nerozléhá jeho dětský smích
a nemá tam už ani svoje karamelky.
To už je hold úděl dospělých,
co nepamatují si kdysi krásné znělky.
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: Bernadette, její alter ego
Komentáře (2)
Komentujících (2)