Když dobro prohrává
Když hlas pravdy zní tišeji,
než hlas lží,
když místo pomoci raději,
stávají se lidé přítěží.
Když je lepší obětovat ostatní,
než-li sám sebe,
když svět se změní v peklo okolní,
a zanikne nebe.
Když pokoru a skromnost
zastíní mamon hrabivý,
když mizí pracovitost
na úkor mysli lenivý.
Když zní zloba
lépe než-li odpuštění,
když závistivá doba
všechny skromné mění.
Když noc navždy zůstává
a temno vítězí nad světlem,
když láska prohrává,
nad zlem a podvodem.
Pak v tomto světě nelze žít,
o dobru lze jen v nocích černých snít.
Přečteno 300x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
Komentáře (0)