Tma a prázdno kolem nás,
prázdná múza na kanálu,
loňskou něhu odvál čas,
již je konec ideálů.
Nepokoje víří tmou,
na sklonku světa temná díra
a já zháším plamen svůj-
odešla i moje víra.
Sklo propouští kameny
a spadlé z vlasů prameny
se brodí pod proudem vody,
když krotnou lidské neshody.
Tak ať nový rok vejde dál,
však kdo by o ten starý stál,
ať 'vejde nová víra,
že na lásku se neumírá,
ať kvete něžné kvítí a slunce stále svítí.
i když bolest zhýralá zůstává dál zoufalá...
Ať lidi již se umoudří a ať z nich spadne napětí,
vždyť štastni spolu můžem být, vždyť láska není prokletí.
Snad hippies pravdu svou jen měli,
byla lepší nežli naše,
milovati každého a nevzdávat se svého rauše..
Ať každý má své nebe,
v dnešní době, když mráz zebe,
když jsou kol jen ztuhlé výrazy,
tak mráz mé tělo obchází..
Tak šťastný nový rok všem přeji,
a věřte, že máme naději
vyhrabat sez prdelí,
vůči dobru tak nesmělí....