stal jsem se důchodcem
stal jsem se k 1.1.2012 důchodcem :
---------------------------------------------------
život dostal nový spád
už mne asi nemá rád
přišel věk kdy odešlo snění
a do rukou jsem dostal chvění
cítím, že už 7 křížků mám
a s prostatou se potýkám
peněz nemám také moc
myslím na to celou noc
že místo tučného konta
z důchodu si nezaplatím ani
jonta
ani láhev kořalečky
místo toho si na nohy koupím dečky
které také zahřejí
ale tolik nestojí
z žebračenky z důchodu
budu žebrat v průchodu
z důchodu po zaplacení činže
zjistím , že se dopustím asi lynče
zajdu za Nečasem na vládu
a ukážu mu tu parádu
jaké je to skromně žít
když člověk důchodcem musí být
když jsem ještě všechno měl
tak jsem volil modré ptáky
te´d radši zajdu k popelnicím
za somráky
a budeme společně nadávat
na ty modré ptáky
co nám klidné stáří vzali
a smrtku na nás přivolali
co s tím činit , dělat mám
nevím to já, ani pán
ani pan ministr Kalousek
nemá reálnou představu
jak důchodce musí skromně žít
když už nemůže jako on pít
on zatím jenom hloupé řeči má
protože jeho prázdná pěněženka na něj nezívá
snad ale jednou přijde čas
kdy zavítá mezi nás
kdy i on důchodcem se může stát
a z kontejneru bude zbytky brát
potom změní svoje snění
za svérázné probuzení
ze svého alkoholického opojení
uvidí tu, bídu klam
a nebude se nám už smát
při nákupu zjistí náhle
že nemá ani na maso
snad jen pár drobných na laso
najde si pak pěkný strom
na který si laso hodí
a už nikomu neuškodí
Komentáře (0)