Mare Insularum
V Mare Insularum nebudu ztracen
ostrovů stíny
lemují obzor, budiž navrácen
lesk přes rubíny
mých očí měsíčních, jenž mě prozrází
z temn očních důlků
kráterů Luny, v nichž kruhovou hrází
jímá figurku
měsíčňana, kterak klopýtá Mořem
Ostrovů napříč
hledaje přístav srdcí puklých hořem
majáků zářič
Tvých očí s granáty, v broušených lescích
rudými kouzly
odlehlých kotvišť snů v očí sugescích
z nichž nevyklouzly
Přečteno 309x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, jvacl
Komentáře (0)