smrtivé ticho krajem, sil na rovině nabírá,
sráží bílé ledovce, kde spí krása staletá.
její hruď klesá v utichnutí
a s nárezem zvedá se v poryvu
lední medvědi na stráži
jinak nic není tu naživu.
jak sochá slepená ze střepů
odpočívá v bílém klidu
vlasy jak smotky záře měsíce
proč nohy jí nestudí, když z ledu má střevíce?
řasy má poseté námrazou
rty jsou rudá doména
ojíněným závojem pokryta
jiskřivá kůže ledová
zlehka pohnuly se závoje
a dosnila svůj spánek
třytivou vlečku stahuje
zvířila malý vánek
když vločky se zklidnily
na přivítanou
ztvořili plášť pro matku svou
ladná a bílá jak smrt
obléká se krása průzračná
práce má mnoho, teď musí
vysypat sněhová mračna