Světluška
Tmavá noc a několik krys,
Lidské postavy jako hmyz.
Hnané touhou po jediné věci,
Jdoucí vstříc rozžhavené peci.
Jako roj ohníčků připadá jim zář,
Přichází sem muž-říkají mu žhář.
S pokřivený úsměvem klam jim prodává,
Nezajímá ho že si s ďáblem zahrává.
Smrt a život v jedné dávce,
Jsi na uzounké lávce,
Vážně nevíš co je v sázce?
Naposledy!vzlykneš tiše,
A vytáhneš ze své skrýše,
Úzký lesklý nástroj zkázy,
Žíly křehké jako vázy,
Nevydrží prudkost jedu,
Puknou jako pláty ledu.
Není už ti pomoci,
Jsi vyhaslá světluška v tmavé noci
Neviditelná
Komentáře (0)