Přiznání je polehčující okolnost
Trochu starší, ale zatím neuveřejněná. Znechucen jsem nejen politiky ... stále je toho hodně, co mi mohou ještě vzít. Našel jsem zlomek těchto pochybností v pracovním deníku z r. 1986 ...
Jsem zedník, dlaždič, kopáč země
ze mě myšlenka se stydí vyjít
ti mocní kolem hlasně vyjí:
"Hleďte! On myslí!?"
A zase syslí
co mi uzmou
co nasyslí
mocí mocnou
netuší
že ne moc mocnou
spíše mocí nemocnou
se mylně chlubí ...
a jejich chyby v pokoře jim chybí
to jejich kdyby
a jejich sliby
mne i jistě jiným
hodně vadí ...
jejich odpovědnost
je nám pro zlost
co nadělám ...
odvaha mi na pomstu chybí ...
trestal bych rád
a ztrestal lidi ...
podle jejich zákonů
padni jedno komu
kurňa ... jak?
když odvaha mi ...
pořád chybí ...
Přečteno 485x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, Anjesis, Jarka, malá slečna, Danger, Jeněcovevzduchukrásného, Radhuza, tato22, Mademoiselle Drea, Gudula, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)