Žijeme život svůj
v kalupu ve spěchu
říci si někdy stůj
jen tak pro potěchu
sotva kdy dokážem
málokdy zkusíme
často však přikážem
co všechno musíme
život nám ubíhá
jak voda v potoce
hlava víc šedivá
je tak rok po roce
Možná čas sváteční
nedělní páteční
poklidný bez spěchu
přijde pro útěchu
vzpomínky na mládí
nikdy se neztratí
máme je přec rádi
Chudí i bohatí