Cizokrajná dáma
Anotace: Reakce na obraz od Daliho...
Jinozemská dáma.
Opřena o skříňku na šaty...
Je unavena,
strádá.
S vlasy si pohrává jenmý vánek...
Víčka malinko opuchlá.
Asi od pláče...
Jedno ňadro bělostné
vyklouzlo ze své skrýše
a teď pyšně se vystavuje
světu ku obdivu.
Znavená dáma,
tak útlá, že i ten slabý větřík
schopen by byl zmocnit se jí.
Brada jí klesá stále níž,
víčka těžknou,
usnula...
Vánek ustal.
Jen prastarý lev
hlídá sladký spánek její...
Komentáře (1)
Komentujících (1)