Inspirace
Jen krouží kolem a lapit se nedá,
Jenom si s ním tak hraje
A jako květ stromu si před něj sedá,
Čeká, číhá a zraje.
Jak tak dozrává, on sedá pod ten strom
A nasává tu vůni,
Vůni, již může vycítit jenom on
A chce ji schovat pro ni.
Tu dozraje plod a s ním i slova
O něm a o ní, jen o dvou lidech
A o lásce, v níž celý svět se schová.
Však ten plod, náhle je bez překážek,
Odlétá zas, či šplhá snad po zdech,
A dlouho se tu zase neukáže.
Komentáře (0)