Pro babiččiny nemohoucí nohy
Anotace: in memoriam babičkám
Jako pižmem čpící parfém
transsexuála
v poloprázdnym MHD
chci se vetřít pod kůži
Neotrubcům
Všehofobům
MedoJedům
i vás pustit vstát
v místě kde skíni v troleje
visí vlajky
- plíny pro rómský matky
od dvanácti apoštolů
z vyflákaných orlojů
/falešných zajatců představ
o svobodě/
dnes totiž s pokorou kleju
pro babiččiny nemohoucí nohy
/trmácí dítě fantazie
k Pražskýmu Jezulátku -
tehdy sváteční jako bonbón
- třpytící viselec na borovici,
když les voněl tapetový vězení
puberťáků
- zajatců falešných představ
o svobodě./
proč slova nehladí jako upracované ruce
Přečteno 389x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, kavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)