Anotace: ...
Leží člověk na lavici;celý nahý,ubohý.
Tvář ta bledá,očí spící v ten den
smutně duhový.
Rozjímám já bez ustání,oslovit-li,či jít dále?
Myšlenka ta mně pohání nechce
zmizet neustále.
Chvíle jako věčnost bije,silný tlukot nepřestává
V běl toho dne všechno mlhou pokrývá se
– kryje záda.
TIK – TAK „Halo pane!“
„Neslyšíte?“ TIK – TAK
TIK – TAK „Opravdu spíte?“
- Co se stane? TIK – TAK
TIK – TAK „Nervy křičí“
„A v tom tichu“ TIK – TAK
TIK - TAK " Tam z kalichu"
"Ďábel líčí" TIK - TAK
TIK – TAK „Co si počít?“
„Houstne mlha“ TIK-TAK
TIK – TAK „K zemi šplhá“
- Chci se loučit TIK – TAK
TIK – TAK „Zvedám dlaně“
„Nevidíte?“ TIK – TAK
TIK – TAK „Opravdu sníte?“
- Co se stane? TIK – TAK
Ležel člověk na lavici;celý nahý,ubohý.
Já nevěděl - věčně spící;
v ten den smutně duhový.