Prázdnoty tíže
Anotace: když tíží vás ticho a samota...
Tak prázdno, tak teskno mi je,
za okny stíny, ponuro v pokoji-
jen samota a smutek se mnou tu žije
a vláčí mě za sebou v postroji.
Už nemám sil,
vzepřít se nemohu,
tížený povzdech v duchu mi zbyl,
zanechal mizivou předlohu.
Jak jáma a kyvadlo
poutá mne v depresi
poupě co uvadlo
kdesi za lesy.
Kdo odstraní mříže,
ten odvážný jest,
na čelo křížek
a Bohu čest!
Komentáře (0)