***
Zahleděný do hladiny ponořím proutěnou vrš …
Hadovitě snědé tělo touhou tak trochu víc do stříbrna
Bóže to je let
zmítalo náručím chvějivě rozehřáté lapalo po vzdechu vymaňujíc se pažím
otíralo vlhkost o mou hruď Vzrušující boj o přežití druhu zakončený únavou i odevzdáním
… odhodím vajgla těžce se postavím utrousím jdem
Slunce už poskakuje mezi velikány
půlky cesty
kopcem končíce chaloupkou
dá-li se tak kůlně říci
dorazím první první první
uklidím bordel do rohu
otevřu whisky
S tmou dorazí i ona funí
mezi tím mě častuje obhroublými výrazy s důrazem na stáří Naliju jí taky rum
Párkrát
Rozvaluje na slamníku vnady spláclé zpocené nežádoucí chrápe
Uhoř napadlo mne
škrtnu sirkou jdu omrknout návnadu …
Šum řeky mísený vzdáleným praskotem jisker hvězdnou oblohou
past
prázdná mezi nohama známý pohyb
lapil jsem vyhodil
na břeh
skáknul pro chrastí
Mám rád táborák úhoře whisky a tebe měl
***