Anotace: Je to už dávno.
Mnoho let uschlý strom slzy roní,
Pro dívku, jež miluje,
Pro oheň, jenž spaluje,
To, co minulost tvoří.
Slza brázdí suchou kůru,
Pro dívku, která se trápí,
Pro kluka, co pro krásu jiné,
Nevidí lásku své milé.
Když slza dopadla,
Z popela květina vyrostla,
Své listy ke slunci natáhla.
Ta slza ji dala naději
… na lepší zítřek.